Dry Needling

Steeds meer patiënten hebben hun eerste kennismaking met acupunctuurnaalden bij een fysiotherapeut. Pijnlijke punten in de spieren worden door een fysiotherapeut met een naald behandeld. Men noemt de behandeling van pijnpunten ook wel triggerpuntacupunctuur of dry needling.

Bij dry needling is het gevoel vaak intens en pijnlijk, heftiger dan bij ‘gewone’ acupunctuur. Het gevolg van de behandeling kan zijn een zweterig gevoel of licht onwel worden. Een pijnlijk en strak gevoel in de spier kan één tot twee dagen aanhouden.

Ah-shi punten

Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: ‘daar is het, daar doet het pijn!’

Kennis van acupunctuur is een noodzaak wanneer dit soort technieken worden gebruikt bij behandelingen. Een klassiek opgeleid acupuncturist kijkt niet alleen naar de pijnpunten, maar beoordeelt ook de algemene energie. Een acupuncturist kan dan beter beoordelen of een triggerpuntbehandeling of dry needling verantwoord is en zo nodig toepassen. Zeker als uw energie niet optimaal is, zal er worden gekozen voor een andere techniek en ondersteuning van uw energie.