Laser acupunctuur

De laser is de afgelopen decennia bezig aan een opmars in zowel de reguliere als de Chinese geneeswijze. Onderzoek van de laatste 20 jaar heeft aangetoond dat laagvermogen laserlicht een positief effect heeft op weefsels. Deze kennis is gebaseerd op reguliere wetenschappelijk inzichten. Lasertherapie verbetert onder meer de circulatie van bloed en lymfe. En bevordert bot- en kraakbeenopbouw, zorgt voor energie aanmaak op celniveau en werkt ontstekingsremmend.

Bij laser acupunctuur worden ‘low level’ lasers (lasers met een lage ongevaarlijke energie) gebruikt die het laserlicht diep in de weefsels laten doordringen.

Niet in de huid, maar op de huid

Laser acupunctuur is gebaseerd op dezelfde principes als de traditionele acupunctuur. Het laserlicht wordt geplaatst op de acupunctuurpunten en dringt daar een paar cm door in het weefsels. Het is voor iedereen geschikt, maar speciaal voor mensen met een grote gevoeligheid voor naalden en kinderen is het een uitkomst. 

Laser acupunctuur is veilig in gebruik, patiëntvriendelijk, pijnloos en zonder bijwerkingen. Krommenie Kerngezond beschikt over 2 laserapparaten. Met 10 ‘lasernaalden’ worden punten gelijktijdig gestimuleerd. De laser wordt op verschillende acupunctuurpunten op de huid aangebracht. Het grote voordeel van laser acupunctuur is dat er niet in de huid geprikt hoeft te worden.

Een ander voordeel is dat sommige aandoeningen beter reageren op laser stimulatie dan op naaldstimulatie.

Het gebruik van laser acupunctuur, eventueel in combinatie met andere behandelmethoden, gaat altijd in overleg met u.