Moxa en Moxalamp

Moxa wordt gebruikt om de acupunctuurpunten te verwarmen.  De warmte van de moxa dringt diep door tot in de acupunctuurpunten en zal daar de energiestroom ofwel Qi stimuleren. Moxa is afgeleid van het Japanse ‘Mo Cu San’ wat bijvoetkruid betekent. Het kruid kan op verschillende manieren toegepast worden. Het ruwe kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden of als een sigaar van moxa boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden. 

De (tweekoppige) Moxa lamp is een elektromagnetische lamp, niet te vergelijken met gewone infraroodlampen of andere warmte producerende apparaten. De werking ervan is veel dieper. Hij heeft een ronde plaat bekleed met mineralen die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. De lamp heeft een therapeutisch effect, het verbetert de bloed- en lymfecirculatie, verwijdert toxinen uit weefsels, geeft pijnreductie en spierontspanning. De heerlijke warmte is zéér prettig om te ervaren. 

De lamp wordt niet alleen gebruikt voor de ontspanning maar ook bij rugpijn, spierpijn, heuppijn, schouderklachten (bv frozen shoulder), reumatische klachten, krampen, hoofdpijn, verstuikingen, circulatiestoornissen (winterhanden en –voeten), spijsverteringsproblemen, darmklachten, spastische darm, stress, huidklachten, herstel/nabehandeling van botbreuken, herstellen na een opgedane infectie en nog meer (chronische) klachten.