Tui Na, Fascia en Triggerpoints

Tui Na wordt ook wel Chinese manuele therapie genoemd en is een klassieke behandelmethode. Met massage wordt druk uit geoefend op meridianen en specifieke acupunctuurpunten, zodat de energie goed en zonder belemmering door het lichaam kan bewegen. Deze behandelmethode wordt zo nodig in combinatie met andere therapieën toegepast.

Fascia is een bindweefsel dat om alle weefsels en organen zit. Dit houdt het lichaam op alle mogelijke manieren bij elkaar en heeft een eigen communicatiesysteem. Deze fascia volgen banen over het lichaam zowel horizontaal als verticaal. Bij een blessure kunnen de fascia niet goed functioneren, waardoor er klachten ontstaan. Met Fascia Release volg je de banen om de verstoring te vinden en op te lossen.

Triggerpoints zijn (kleine) verhardingen in de spieren. Deze zitten vaak op de overgang van spier naar pees. Door deze met een speciale massagetechniek te behandelen worden deze weer zacht, zodat de afvalstoffen afgevoerd worden en zuurstof en voedingsstoffen weer opgenomen kunnen worden.